Ο ιστότοπος mitropolitikostudies.edu.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο mitropolitikostudies.edu.gr συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης.

glwssa swmatosΜέσω του σώματος και της μη-λεκτικής επικοινωνίας, οι άνθρωποι συνεχώς προσλαμβάνουν ερεθίσματα και ανταλλάσουν μηνύματα μεταξύ τους και  με το περιβάλλον τους. Ωστόσο, η ικανότητα ανίχνευσης και κατανόησης μη-λεκτικών μηνυμάτων παραμένει ένας παραμελημένος τομέας. Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει αυτήν τη λιγότερο «φανερή» πλευρά της επικοινωνίας ενισχύοντας την αυτεπίγνωση και αυτοαντίληψη των συμμετεχόντων σε μη-λεκτικά σήματα, τόσο στον εαυτό τους, όσο και στα άτομα με τα οποία αλληλεπιδρούν.

Σε ποιούς απευθύνεται ;

Φοιτητές και φοιτήτριες και πτυχιούχους των ανθρωπιστικών-κοινωνικών επιστημών ή/ και επαγγελμάτων υγείας

Ψυχολογίας / Κοινωνικών λειτουργών-κοινωνικής ανθρωπολογίας / ΦΠΨ / Ιατρικής / Νοσηλευτικής / Εκπαίδευσης

Επαγγελματίες και ερευνητές

Ψυχολόγοι / Ψυχίατροι / Ψυχοθεραπευτές / Κοινωνικοί Λειτουργοί / Σύμβουλοι ψυχικής υγείας / Γενικοί ιατροί / Ψυχολόγοι της Υγείας / Κλινικοί ψυχολόγοι / Δάσκαλοι / Καθηγητές

Πτυχιούχους - αποφοίτους Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ / ΤΕΙ που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στο πεδίο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Θεματικές Ενότητες

Σε τι θα με ωφελήσει η παρακολούθηση του προγράμματος;

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες:

  • Κατανοούν τη σημασία της μη-λεκτικής επικοινωνίας στην καθημερινότητά τους
  • Αναγνωρίζουν τα κρυφά μηνύματα που τους μεταφέρουν οι άλλοι με μη-λεκτικούς τρόπους
  • Προβαίνουν στην αυτεπίγνωση και αυτορρύθμιση του μη-λεκτικού τρόπου με τον οποίο κάνουν αισθητή την παρουσία και τις ανάγκες τους στους άλλους
  • Μεταφέρουν τις γνώσεις που αποκομίζουν με την ολοκλήρωση του προγράμματος για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.
  • Μεταφέρουν τις γνώσεις που αποκομίζουν στην άσκηση του επαγγέλματός τους ως ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κτλ.
  • Διευρύνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο πλαίσιο εργασίας τους (εκπαιδευτικό, ακαδημαϊκό, κλινικό και εργασιακό / οργανωτικό, ιδιωτικό γραφείο, ιατρείο, συμβουλευτικά κέντρα, σχολεία, φροντιστήρια).
  • Παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης στο...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας

Επώνυμο
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας

Κινητό
Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας

E-mail

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά