kliniki upnosiΤο πρόγραμμα αποτελεί εισαγωγή στις βασικές αρχές και τεχνικές της κλινικής ύπνωσης. Η κλινική ύπνωση θεωρείται ένα χρήσιμο παιδαγωγικό και θεραπευτικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται από κλινικούς επαγγελματίες για την αντιμετώπιση διαφόρων ψυχολογικών ή σωματικών διαταραχών (π.χ. καταστολή του πόνου, αντιμετώπιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών, διαταραχών πρόσληψης τροφής, τον έλεγχο άγχους, κατάθλιψης, φοβιών κ.λ.π.). Η ύπνωση είναι μια φυσική διαδικασία, αφού κάθε άτομο έχει στο ασυνείδητό του τα αποθέματα και τις εσωτερικές δυνάμεις για ίαση (αυτοθεραπεία) και αυτοπραγμάτωση. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες για την για την ιστορική εξέλιξη, το θεωρητικό πλαίσιο, τις επιστημονικές βάσεις, και την πρακτική της κλινικής ύπνωσης. Ταυτόχρονα, μέσα από μία σειρά ασκήσεων και επιδείξεων, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη μέθοδο σαν  βιωματική εμπειρία.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Φοιτητές και φοιτήτριες και πτυχιούχους των ανθρωπιστικών-κοινωνικών επιστημών ή/ και επαγγελμάτων υγείας

Ψυχολογίας / Κοινωνικών λειτουργών-κοινωνικής ανθρωπολογίας / ΦΠΨ

Επαγγελματίες και ερευνητές

Ψυχολόγοι / Ψυχίατροι / Ψυχοθεραπευτές / Κοινωνικοί Λειτουργοί / Σύμβουλοι ψυχικής υγείας / Γενικοί ιατροί / Ψυχολόγοι της Υγείας / Κλινικοί ψυχολόγοι

Πτυχιούχους - αποφοίτους Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ / ΤΕΙ που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στο πεδίο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Θεματικές Ενότητες

Σε τι θα με ωφελήσει η παρακολούθηση του προγράμματος;

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες:

 • Αποκτούν μια γενική θεώρηση του θεωρητικού πλαισίου και των πρακτικών εφαρμογών της κλινικής ύπνωσης.
 • Κατανοούν τις απαραίτητες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις για να ειδικευτεί κάποιος στην κλινική ύπνωση.
 • Μεταφέρουν τις γνώσεις που αποκομίζουν στην άσκηση του επαγγέλματός τους ως ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κτλ.
 • Διευρύνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο πλαίσιο εργασίας τους (ιδιωτικό γραφείο, ιατρείο, συμβουλευτικά κέντρα, δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας).

Νέα & Ανακοινώσεις

 • Ύπνωση - Μύθοι και Αλήθειες

  ypnosi imageΘεραπεία ή αυθυποβολή; Μαγεία ή αφύπνιση της θεραπευτικής ικανότητας του νου;
  Παιχνίδι εντυπώσεων ή ένα ισχυρό εργαλείο αυτοβελτιώσης;

  Ο καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου Νικήτας Πολεμικός, σηκώνει το πέπλο του μυστηρίου και μας αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την πανάρχαια τεχνικής της ύπνωσης.

  Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη.

  Read More
 • Ο ομότιμος καθηγητής Νικήτας Πολεμικός απαντά σε καίριες ερωτήσεις για την Κλινική Ύπνωση

  nikitas polemikosΤι είναι ύπνωση; Έχει σχέση με την κατάσταση του ύπνου;

  Η ύπνωση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από εσωτερική απορρόφηση, εστιασμένη προσοχή και συγκέντρωση. Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης  υπάρχει αυξημένη υποβολιμότητα  και δεκτικότητα σε υποδείξεις και σε μεταϋπνωτικές προτροπές. Είναι σαν να αναστέλλει ο εγκέφαλος τις προσπάθειές του να επιβεβαιώσει τις εισερχόμενες αισθητηριακές πληροφορίες.
  Η κατάσταση της ύπνωσης, ενώ φαινομενικά μοιάζει, δεν έχει σχέση με τον ύπνο. Η ονοματοθεσία των όρων υπνωτισμός, υπνωτίζω, υπνωτιστής κ.ά., οφείλεται στον Τζέιμς Μπρέϊντ, Σκοτσέζο χειρουργό, ο οποίος εμπνεύστηκε τη σχετική ορολογία από τον θεό Ύπνο,  επειδή, εσφαλμένα, ταύτισε την ύπνωση με την κατάσταση του ύπνου.

  Read More
 • 1
 • 2

Έγραψαν για εμάς

 • 1

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας

Επώνυμο
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας

Κινητό
Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας

E-mail

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά