Ο ιστότοπος mitropolitikostudies.edu.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο mitropolitikostudies.edu.gr συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης.

pneumatiki thriskeutikiΣύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, το 50% περίπου των χρηστών του υγειονομικού συστήματος παρουσιάζει ψυχολογική δυσφορία πνευματικής, θρησκευτικής, ή υπαρξιακής φύσης. Το πρόγραμμα παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με κοινότυπες πνευματικές και θρησκευτικές ανησυχίες, όπως αυτές προκύπτουν σε πλαίσια όπως η παρηγορητική φροντίδα, η συμβουλευτική διαδικασία, και η διαχείριση κρίσεων. Παράλληλα, ενημερώνει τους σπουδαστές ως προς τις δεοντολογικές πρακτικές δράσης με βάση τον επαγγελματικό τους ρόλο, ενώ παρέχει την ευκαιρία να αναζητήσουν τις δικές τους πνευματικές διαστάσεις με στόχο την προσωπική τους ανάπτυξης.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Φοιτητές και φοιτήτριες και πτυχιούχους των ανθρωπιστικών-κοινωνικών επιστημών ή/ και επαγγελμάτων υγείας

Ψυχολογίας / Κοινωνικών λειτουργών-κοινωνικής ανθρωπολογίας / ΦΠΨ

Επαγγελματίες και ερευνητές

Ψυχολόγοι / Ψυχίατροι / Ψυχοθεραπευτές / Σύμβουλοι ψυχικής υγείας / Γενικοί ιατροί / Κλινικοί ψυχολόγοι / Κοινωνικοί Λειτουργοί

Πτυχιούχους - αποφοίτους Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ / ΤΕΙ που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στο πεδίο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Θεματικές Ενότητες

Σε τι θα με ωφελήσει η παρακολούθηση του προγράμματος;

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες:

  • Γνωρίζουν την επιστημονική διάσταση της πνευματικότητας στη συμβουλευτική διαδικασία
  • Αναγνωρίζουν την πνευματικότητα ως ανθρώπινη ανάγκη, και γνωρίζουν τα οφέλη της πνευματικής καλλιέργειας
  • Γνωρίζουν το ρόλο της πνευματικότητα στη διαδικασία της παρηγορικής φροντίδας
  • Αναγνωρίζουν τους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν την άσκηση της  πνευματικής συμβουλευτικής
  • Μεταφέρουν τις γνώσεις που αποκομίζουν με την ολοκλήρωση του προγράμματος για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.
  • Μεταφέρουν τις γνώσεις που αποκομίζουν στην άσκηση του επαγγέλματός τους ως ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κτλ.
  • Διευρύνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο πλαίσιο εργασίας τους (εκπαιδευτικό, ακαδημαϊκό, κλινικό και εργασιακό / οργανωτικό).
  • Παρέχεται η δυνατότητα συνέχισης στο...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας

Επώνυμο
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας

Κινητό
Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας

E-mail

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά