Το 1ο Πιστοποιημένο Διατμηματικό Πρόγραμμα στο Coaching είναι γεγονός!

Το Μητροπολιτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την Νο 1 στην Ελλάδα διαπιστευμένη Ακαδημία με παγκόσμια αναγνώριση, Coaching Evolution Academy, μέλος της Coaching Evolution Int’l.

Χάρη στη συνεργασία με την Coaching Evolution Academy, την πρώτη και μοναδική Ακαδημία που εισήγαγε την εφαρμοσμένη φιλοσοφία στο coaching καθώς και τις βασικές αρχές της νευροεπιστήμης και της θετικής ψυχολογίας, δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να εκπαιδευτεί μέσω της διατμηματικής μάθησης, αποτελεσματικά και συστηματοποιημένα για όσους επιθυμούν να γίνουν διεθνώς διαπιστευμένοι επαγγελματίες coaches.

truelife logoΤι είναι το Life Coaching;

To Life Coaching θεωρείται από τα πλέον απαραίτητα επαγγέλματα της σύγχρονης εποχής. Έρευνες της ΙΒΜ (International Business Machines) και αντίστοιχων ερευνητικών εργαστηρίων υποστηρίζουν ότι είναι από τα επαγγέλματα που θα αντέξουν την επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον εργασιακό τομέα καθώς στοχεύει στην οργάνωση του μυαλού και τη δημιουργία ανάληψης ευθύνης. Βελτιώνει τις ικανότητες διαχείρισης κάθε κατάστασης, αναδεικνύοντας τις δεξιότητες και τη δυναμική του κάθε ανθρώπου.

Ταυτόχρονα, χάρη στη χρήση του internet και της web-based οικονομίας, οι life coaches σήμερα μπορούν να εξασφαλίζουν μεγάλες εισοδηματικές απολαβές, κάνοντας ταυτόχρονα όχι μόνο κάτι που τους ευχαριστεί, αλλά και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων γύρω τους.

Ποιό είναι το πρόγραμμα του True Life Coaching® ;

Το True Life Coaching® είναι ένα επαναστατικό Πρόγραμμα που αφορά όλους. Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει την απόκτηση γνώσεων γύρω από το coaching για κάθε ενδιαφερόμενο, είτε αφορά την προσωπική ανάπτυξη, είτε την επαγγελματική του ανέλιξη, και απευθύνεται σε όλους,  φοιτητές,  αθλητές, πρωταθλητές, επιχειρηματίες, στελέχη, εργαζόμενους ή μη, σε οποιονδήποτε κλάδο ή ειδικότητα. Αποτελεί επίσης, χρήσιμη συμπληρωματική εκπαίδευση για άτομα που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τον ίδιο τους τον εαυτό, καθώς και καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή ο καθένας μας.

Το πρόγραμμα αυτό θα υποβληθεί στον ICF (International Coach Federation) για αξιολόγηση και δυνητική πιστοποίηση ως εκπαίδευση εστιασμένη σε coaching δεξιότητες δίνοντας έτσι στους σπουδαστές τη δυνατότητα να λάβουν διαπίστευση του διεθνούς φορέα ICF μέσω της διαδικασίας ICF Portfolio Path.

Αποτελείται από 4 modules, με εναρκτήριο το Coaching Days Greece 9. Η ολοκλήρωση και των 4 εκπαιδευτικών θεματικών ενοτήτων (κύκλων Ι & ΙΙ) οδηγεί στην απόκτηση των 60 CCE units.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με διατμηματική μάθηση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αναπτύξει κάποιος τις δεξιότητές του στον βαθμό που θεωρεί ότι απαιτείται και με το ρυθμό που επιθυμεί.
Η μέθοδος του blended learning που ακολουθούμε έρχεται να συμπληρώσει παιδαγωγικά την επιστημονική βάση που διέπει το περιεχόμενο του προγράμματός μας, το γνωστό evidence-based learning.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Όνομα
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας

Επώνυμο
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας

Κινητό
Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας

E-mail

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

Η εισηγήτρια του προγράμματος
 • Πάμελα Καραβά
  Mία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του Coaching στον κόσμο!
  Η Πάμελα από το 2006 δραστηριοποιείται στον χώρο του coaching στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το 2013 ήταν η πρώτη και μοναδική coach και παιδαγωγός που έγραψε και πιστοποίησε με διεθνή αναγνώριση πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα (EQA at Practitioner Level, EMCC). Ήταν από τις πρώτες, σε παγκόσμιο επίπεδο, που εισήγαγαν τη νευροεπιστήμη και νευροψυχολογία, την κοινωνιολογία και τη θετική ψυχολογία σε πρόγραμμα coaching.Από το 2009 έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1.500 άτομα στις βασικές αρχές του coaching, είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγγραφέας του προγράμματος που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το πανεπιστήμιο και στο οποίο διδάσκει η ίδια, το Elementary Coaching Skills Certificate, και έχει συμπληρώσει πάνω από 5.000 ώρες coaching, κάνοντάς την μία από τις πιο έμπειρες coaches σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι εξετάστρια του EMCC (European Mentoring & Coaching Council) και αξιολογεί προγράμματα και υποψήφιους coaches.Είναι η εμπνευστής του πλέον αναγνωρισμένου θεσμού στην Ελλάδα, του Coaching Days Greece, χάρη στον οποίο έχουν έρθει σε επαφή με το coaching μέσω της 16ωρης δωρεάν εκπαίδευσης πάνω από 1.200 άτομα από όλη τη χώρα. Είναι μέλος των μεγαλύτερων φορέων coaching στον κόσμο, τον ICF (International Coach Federation) και τον EMCC (European Mentoring & Coaching Council).
 • 1
 
Οι 4 μεγάλες καινοτομίες
emd box1
emd box2
emd box3
emd box4
 • Το Πρόγραμμα
 • Μεθοδολογία
 • Θεματικές Ενότητες
 • Δεξιότητες μετά το πρόγραμμα
 • Επαγγελματικές προοπτικές

true life coaching pic 2Διάρκεια προγράμματος

  5 μήνες με χρονική επένδυση 120 ωρών (64 ώρες παρακολούθηση υλικού και δια ζώσης μαθημάτων)
  50 ώρες προσωπική μελέτη
  6 ώρες ατομικού coaching από σπουδαστή της Ακαδημίας της Coaching Evolution

Τίτλος πιστοποίησης επιτυχούς ολοκλήρωσης προγράμματος από αναγνωρισμένο φορέα

  True Life Coaching Certificate - 60 CCE units


pamela caravasΗ εκπαίδευση γίνεται από πιστοποιημένη coach και παιδαγωγό με πάνω από 25 χρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση.

Η μάθηση γίνεται μέσω:

 • live webinars
 • βίντεο πάνω σε coaching δεξιότητες με βάση τους διεθνείς φορείς
 • βίντεο με πραγματικά παραδείγματα συνεδριών και ανάλυση των σχετικών τεχνικών που χρησιμοποιήθηκαν
 • βίντεο με παράθεση και ανάλυση συγκεκριμένων μοντέλων
 • υλικό μελέτης (σημειώσεις)
 • σχετική βιβλιογραφία
 • ατομικό coaching για κάθε σπουδαστή από αποφοίτους της Ακαδημίας κατά τη διάρκεια του προγράμματος

Η αξιολόγηση του βασικού προγράμματος γίνεται με τη βιντεοσκόπηση των συνεδριών που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του προγράμματος και με εξέταση στη θεωρία στο πέρας του προγράμματος (με πολλαπλής επιλογής/ανοιχτές ερωτήσεις).

 


true life coaching pic 1Με την ολοκλήρωση του προγράμματος o εκπαιδευόμενος θα έχει:

 • Αναγνωρίσει εάν ανήκει στην ομάδα των ατόμων που μπορούν να ασκήσουν την coaching μεθοδολογία.
 • Αναπτύξει βαθύτερη κατανόηση του τι είναι το coaching και τι μπορεί να κάνει.
 • Ξεχωρίσει τη διαφορά μεταξύ όλων των ειδών coaching (life, wellness, health, business, corporate, executive, team και group coaching) και τα κάποια εργαλεία που αφορούν το καθένα.
 • Εξελίξει όλες τις δεξιότητες που καθορίζουν έναν επαγγελματία που χρησιμοποιεί την coaching προσέγγιση.
 • Συνειδητοποιήσει τα όριά του ως coach και πώς να μη "μπαίνει" στο κομμάτι της συμβουλευτικής και της ανάλυσης.
 • Δομήσει μια εργαλειοθήκη με τις κατάλληλες ερωτήσεις κατά περίπτωση.
 • Αποφασίσει εάν και πώς θα μπορεί να σταθεί στην αγορά ως life coach.

 • coach academy 1Οι σπουδαστές που θα ολοκληρώσουν τους πρώτους δύο κύκλους του προγράμματος και συγκεντρώσουν 60 πιστωτικές μονάδες θα έχουν τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε επαγγελματικό επίπεδο, εφόσον ολοκληρώσουν με επιτυχία τη βασική αξιολόγηση.

 • Στην περίπτωση που ο σπουδαστής δε νιώθει ακόμα έτοιμος να γίνει επαγγελματίας coach, μπορεί να αξιοποιήσει την πιστοποίηση σε κάθε επαγγελματικό περιβάλλον σε Ελλάδα και εξωτερικό για περαιτέρω επαγγελματική ανέλιξη.

 • Εάν αποφασίσει να ακολουθήσει επαγγελματική εξέλιξη, τότε έχει τη δυνατότητα να εργαστεί αυτόνομα ως επαγγελματίας ή σε εταιρία που παρέχει coaching υπηρεσίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Όνομα
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας

Επώνυμο
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας

Κινητό
Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας

E-mail

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

Ο ιστότοπος mitropolitikostudies.edu.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο mitropolitikostudies.edu.gr συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης.